De Leeuwerik is een school voor Speciaal Onderwijs (SO) aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK).

De Leeuwerik ligt aan de rand van het dorp Neede in een rustige omgeving, dichtbij het centrum en grenzend aan een klein park met dieren.

Onze school is kindvriendelijk en open van karakter. Een school voor speciaal onderwijs die open staat voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders/ verzorgers. We streven er naar om een school met een 'lage drempel' voor ouders/ verzorgers en leerlingen te zijn. We hechten daarbij veel belang aan een goed contact en een goede samenwerking met ouders/ verzorgers. Samen kunnen we het onderwijs en de zorg voor onze leerlingen versterken.

Omdat we een streekschool zijn en u soms van grotere afstand naar onze school moet komen, willen wij u via onze website een eerste indruk van de school te geven.