De Leeuwerik is een school voor onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen. Dat betekent dat we speciaal onderwijs zijn en dat willen we waarmaken ook.

De Leeuwerik ligt aan de rand van het dorp Neede, in een rustige omgeving, dichtbij het centrum en grenzend aan een prachtig natuurgebied. Het overdekt zwembad staat tegenover de school en het park , met herten, konijnen, cavia’s en eenden ligt naast onze locatie.

Onze school is kindvriendelijk en open van karakter. Een school voor speciaal onderwijs die open staat voor alle kinderen (van 4 tot 12 jaar) en ouders/verzorgers. We hechten heel veel belang aan een goed contact tussen ouders/verzorgers en de school. Dat komt ten goede aan het kind dat onze school bezoekt.

Natuurlijk zijn de persoonlijke contacten het allerbelangrijkst en streven we er naar om een open school met “lage drempels” voor ouders/verzorgers te zijn. Maar juist omdat we toch vooral een streekschool zijn en u vaak van grote
afstand naar onze school moet komen, lijkt het ons goed om u via onze website een duidelijk beeld van de school te geven.