Onze school ligt aan de rand van het dorp Neede in een rustige omgeving, dichtbij het centrum en grenzend aan een klein park met dieren. Het is kindvriendelijk en open van karakter. Wij geven onderwijs aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK).

Wij zijn een school voor speciaal onderwijs die open staat voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers. We streven er naar om een school met een ‘lage drempel’ voor ouders/ verzorgers en leerlingen te zijn. We hechten veel belang aan een goed contact en een goede samenwerking met ouders/verzorgers. Samen kunnen we het onderwijs en de zorg voor onze leerlingen versterken.

 

Omdat we een streekschool zijn en u soms van grotere afstand naar onze school moet komen, willen wij u via onze website een eerste indruk van de school te geven.

Waar staan wij voor

Onze leerlingen worden begeleid op basis van vastgestelde waarden en normen in een schoolklimaat waarin alle betrokkenen zich veilig voelen. We bieden structuur, orde en duidelijkheid. De Leeuwerik besteedt veel aandacht aan de sociale redzaamheid en de zelfstandigheid van leerlingen. We kijken echt naar wat een leerling nodig heeft en stemmen het onderwijsaanbod hierop af. Ouders worden intensief betrokken bij de school en de ontwikkeling van hun kind. We dragen zorg voor goede afstemming tussen onderwijs, zorg en thuis.

De Leeuwerik is een kleine school met een specialistisch en betrokken team. Medewerkers hebben een goed beeld van de leerlingen en aandacht voor de specifieke onderwijs-en ondersteuningsbehoeften. We onderscheiden ons met de vergaande specialistische zorg die we bieden en teambreed belegd is.